CORONATIJDEN

27 maart 2020

Door het coronavirus moesten we halsoverkop afscheid nemen van elkaar, maar dat hebben we intussen goed opgelost door met elkaar in verbinding te staan via mail, telefoontjes en WhatsApp.

13 kinderen sloten zich aan bij het WhatsApp groepje ‘Uiltjeklas Juf Anniek’ en houden zich ontzettend goed aan de afspraken waarvoor een dikke dankjewel. Er worden foto’s en filmpjes gepost en de reacties zijn hartverwarmend.

Er zijn ouders die daar niet voor kiezen  (en alle begrip daarvoor 🙂 ) en foto’s doorsturen via mail.

Daardoor kwam ik op het idee om de foto’s (met de toestemming van de betrokken partijen) op de schoolsite te zetten zodat iedereen kan meegenieten.

Het eerste persoonlijk contract werd met een instructiefilmpje en bijlagen naar de ouders gestuurd en wat een vaart nam het allemaal.

MOETJES:

• lentewandeling met zoekblaadje
  • afbeelding zoeken op zoekblaadje en proberen naschrijven of stempelen
  • Slogan maken ‘ZORG VOOR ELKAAR of BEDANKT’ in het groot of klein met verf, in het zand, krijt, kleurpotloden, in klei,…

MAGJES

• op Berenjacht: plaats een berenknuffel voor je raam en ga op Berenjacht
  • Paasbundeltje met speelwerkblaadjes in thema
  • Receptje voor eiertoastjes

De lentewandeling werd een groot succes en de kinderen gingen als echte speurneuzen op zoek, de foto’s vertellen boekdelen, de andere moetjes ‘woorden naschrijven of nastempelen’ en een tekening of werkje maken met de slogan ‘ZORG VOOR ELKAAR of BEDANKT!’ werden heel creatief uitgewerkt met dank aan alle papa’s, mama’s, baba en Maintje… jullie zijn zo goed bezig.

Ik heb jullie op een hartverwarmende en enthousiaste manier leren kennen, doet echt deugd in deze tijden.

Geniet met zijn allen mee, creativiteit ten top!