Schoolreis Pairi Daiza

27 mei 2019

We vertrokken omstreeks 9u richting Brugelette, Henegouwen. In het kleine Waalse dorpje ligt Pairi Daiza, een fantastisch dierenpark. Het weer zat goed mee, niet te warm, geen regen en bewolkt! Ideaal voor een bezoek aan de vele dieren.

Eenmaal aangekomen startten we onze  tour in de kinderboerderij waar we tussen de kippen, geiten en andere boerderijdieren liepen.

Daarna was het de beurt aan de vogels.  Prachtig om de verscheidenheid aan grote en kleine vogels te zien. De volière was helaas gesloten voor publiek…

Een beetje verder, aan het meer vonden we onze lunchlocatie. Suuuuper rustig konden we onze boterhammen eten aan prachtige picknicktafels.

Pairi Daiza doet veel aan vernieuwing waardoor een deel van het park onder constructie was. Er komt namelijk een volledig deel van Alaska bij!

Later in de namiddag stonden we oog in oog met een olifant doe gewoon op het gangpad liep! Hij was niet verdwaald maar werd begeleid naar een voederplaats gebracht waar de olifant ook leuke kunstjes deed!

We bezochten ook de reptielenboot. Heel tropisch warm, maar ook heel erg fascinerend!

Net voor de roofvogelshow was er nog even tijd om de speeltuin te verkennen.

Na de spectaculaire roofvogelshow was het moment van de traktatie aangebroken. Voor velen het toppunt van de dag 🙂.

De dag vloog voorbij! We keerden tevreden en voldaan terug. Op de bus deden we nog een leuke quiz.